Barcelona Chair by Ludwig Mies van der Rohe

De Barcelona chair is in 1929 gemaakt voor de internationale expositie in Barcelona, Spanje. Ludwig had het German Pavilion ontworpen, het gebouw was zo bijzonder dat het later als 1 van de grootste invloeden werd beschouwd in de moderne architectuur. Het gebouw inclusief interieur werd gemaakt voor de koning en koningin van Spanje, Het interieur moest er net zo strak en fijn uitzien als het gebouw zelf. Het German Pavilion heeft uiteindelijk maar 7 maanden er gestaan maar de Barcelona Chair is zo goed bevallen dat die nog steeds verkocht wordt.

Barcelona Chair                          German Pavilion

 

De productie rechten heeft Ludwig aan zijn goeie vriend en mentor Florence Knoll van het bedrijf Knoll gegeven. De stoel heeft Knoll als bedrijf goed geholpen en wordt nu 1 van hun bekendste producten genoemd. De stoel wordt voor 5760 Dollar verkocht bij Knoll en duurt 2 tot 3 weken om te leveren.

 

 

De stoel frame is gemaakt van chroom dat met de hand gepolijst wordt, met aluminium en banden wordt het zitgedeelte gecreëerd, de zitting en leuning zijn gemaakt van foam bekleed met hoge kwaliteit leder. De kussens bevatten elk 40 panelen die met de hand getuft en genaaid worden.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie