Meesterproef

Concept

Eenvoudig wit

De ruimtes draaien allemaal om het praktische en drukke leven van het gezin. Omdat ze het al zo druk hebben moet de ruimte rust creëren en niet te druk ingericht worden, de ruimtes hebben elk zo hun doel en hier moet niet teveel afleiding zijn. Doordat de ruimte zo open en licht is geeft het meer rust dan voorheen. Om deze rust te behouden moet het interieur eenvoudig zijn en niet te druk, hierom heb ik gekozen voor de kleur wit.

Wit weerkaatst het licht en geeft een open gevoel, dit is precies waar de ruimte voor staat. Wit staat voor een nieuw begin, je begint blanco, en open net zoals de verbouwing van de ruimte begin je blanco.Wit heeft ook een effect op je om je hoofd leeg te maken. Dit effect is erg fijn voor het hele gezin omdat dit een plek is om aan het werk te gaan, maar ook om te ontspannen in de chillroom. Het is belangrijk om het balans hiertussen te vinden, zonder dat er veel afleiding is in de ruimte.

Een open en flexibele werkplek is bewezen om beter te zijn voor je gezondheid en je concentratie. Ook is een schone en opgeruimde ruimte beter om je te kunnen concentreren op een taak. Dit gevoel wil ik bereiken met dit concept. Door het interieur eenvoudig, praktisch en minimalistisch te houden creëer je meer rust.

Samen met wit ga ik ook gebruik maken van de kleur blauw. Blauw heeft een betrouwbaar en serieuze indruk, dit past weer goed bij de sfeer ik wil geven in de ruimte, een mix van serieus kunnen werken en een betrouwbaar warme sfeer om in te kunnen relaxen.

De witte en blauwe kleur is ook weer een knipoog naar het reizen wat ze graag doen. Ze gaan graag op wintersport en bij wintersport denk ik direct aan sneeuw, de witte sneeuw is natuurlijk koud/koel, wat weer naar de koele blauwe kleur terugkomt.

Naast de kleuren denk ik bij wintersport ook aan bergen, aan de natuur.

De natuur is altijd in beweging, er bloeit een nieuwe bloem, in een rivier stroomt water en weer ergens anders neemt de natuur iets af, een omgevallen boom of een overleden dier.

Het interieur gaat er eenvoudig uitzien, een mix tussen Scandinavisch, minimalistisch en modern. De open ruimte staat centraal in het ontwerp, de rustige sfeer gaat terugkomen door veel gebruik van witte muren en meubelen. De meubelen moeten simpel en open ogen, maar niet rommelig om de rustige sfeer te bewaren. De accentkleur wordt blauw, in combinatie met zwart. Zwart geeft een beetje contrast zodat de ruimte niet compleet wit wordt. De vloer wordt een houten dessin met een warme sfeer, een natuurlijk materiaal die de ruimte de warme sfeer geeft die het nodig heeft. De vloer zal door de gehele verdieping hetzelfde zijn, dit om de rustige sfeer te behouden, en omdat het praktischer is in de onderhoudt.

Om de ruimte aan te kleden zal de ruimte decoratie en planten krijgen, maar niet teveel kleine spullen om het rustig te houden. Ook zal er een goeie balans in verlichting zijn voor zowel werken en sfeer. De muren zullen wit met een blauwe ondertoon worden en grijs/taupe. Er worden veel harde materialen gebruikt met een warme tint. Er zullen geen stoffen qua gordijnen en vloerkleden gebruikt worden i.v.m. allergieën.

 

Moodboardmoodboard3

Lichtplanlichtplan

Schets

3D en ingerichte plattegrond

Deze slideshow vereist JavaScript.